در حال حاضر فروش ماشین شارژی فقط به صورت عمده می باشد.
ورود | ثبت‌نام

پنچری دوچرخه | چگونه پنچری دوچرخه را بگیریم ؟

بازدید: 14,834 بازدید
پنچری دوچرخه

پنچری دوچرخه یا به بیان بهتر پنچر شدن لاستیک دوچرخه یکی از مشکلاتیست که ممکن است هر دوچرخه سوار برای یک بار هم که شده آن را تجربه کرده باشد اما خبر خوب این است که پنچرگیری دوچرخه کار سختی نیست و به کمک چند ابزار ساده که برای پنچرگیری دوچرخه مورد نیاز هستند میتوانید مشکل پنچری دوچرخه خود را بدون نیاز به مراجعه به تعمیرگاه دوچرخه برطرف نمایید.

با داشتن وسایل مورد نیاز پنچرگیری دوچرخه میتوانید به ساده ترین شکل ممکن پنچری تیوپ دوچرخه را برطرف نمایید و دوچرخه پنچر شده را تعمیر نمایید اما علاوه بر این که لازم است لوازم مورد نیاز پنچرگیری دوچرخه را تهیه نمایید لازم است تا با مراحل پنچرگیری دوچرخه آشنا شوید تا در مواقع ضروی بتوانید از پس این کار برآیید، در این مقاله ما تمامی مراحلی که لازم است جهت تعمیر و پنچرگیری لاستیک دوچرخه دنبال کنید را به شما خواهیم گفت و با معرفی بهترین ابزار های پنچرگیری با قیمت و کیفیت مناسب به شما در پنچرگیری دوچرخه کمک خواهیم کرد.

لازم به ذکر است که فروشگاه رووبایک به عنوان بهترین و مجهز ترین فروشگاه اینترنتی لوازم دوچرخه، تمامی تجهیزات تعمیر و نگهداری دوچرخه را با بهترین قیمت و تنوع بالا در اختیارتان قرار میدهد و میتوانید تمامی لوازم مورد نیاز برای پنچرگیری را به صورت اینترنتی از ما خریداری کرده و در سریع ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.

پنچری دوچرخه | چگونه پنچری دوچرخه را بگیریم ؟
پنچری دوچرخه | چگونه پنچری دوچرخه را بگیریم ؟

علت پنچر شدن دوچرخه

پنچر شدن دوچرخه میتواند دلایل مختلفی داشته باشد اما به طور کلی هر آنچه که باعث پاره شدن و یا سوراخ شدن تیوپ دوچرخه شود میتواند، پنچری دوچرخه را به دنبال داشته باشد، به عنوان مثال اگر در مسیر هایی دوچرخه سواری میکنید که پستی و بلندی زیادی دارد و یا اجسام تیزی مانند خرده شیشه یا میخ در آنجا وجود دارد، میتواند احتمال پنچر شدن دوچرخه تان را زیاد کند.

بر همین اساس یکی از مواردی که دوچرخه سواران کوهستان و یا سایکل توریست ها باید همواره به آن توجه داشته باشد این است که تمامی لوازم مورد نیاز برای پنچرگیری را همراه خود داشته باشند در صورت پنچری یا پاره شدن تیوپ دوچرخه بتوانند به راحتی آن را تعمیر کنند، یکی از بهترین وسایل برای این افراد کیت های پنچر گیری دوچرخه است که مدل های مختلف آن در بازار موجود است و هر آنچه را که برای رفع پنچری دوچرخه مورد نیاز است در خود دارد، از جمله ارزان ترین و قیمت مناسب ترین کیت های پنچرگیری دوچرخه میتوان به کیت پنچرگیری دوچرخه مدل S1 اشاره نمود که به صورت تک و عمده و با یک قیمت استثنایی در فروشگاه رووبایک موجود می باشد، برای مشاهده جزییات این محصول و خرید آن تنها کافیست بر روی آن کلیک کنید.

لازم به ذکر است که لاستیک دوچرخه ها ممکن است به صورت تیوپ دار و یا تیوبلس باشد که در این مقاله ما نحوه ی پنچرگیری لاستیک های تیوپ دار را بررسی میکنیم و در مقاله های آتی درباره نحوه ی پنچر گیری لاستیک های تیوبلس هم صحبت خواهیم کرد.

علت پنچر شدن دوچرخه
علت پنچر شدن دوچرخه

طریقه ی پنچرگیری لاستیک دوچرخه  

پنچرگیری اصولی دوچرخه را میتوان در 5 مرحله خلاصه کرد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت و در کنار آن چند نکته طلایی به عنوان فوت کوزه گری پنچرگیری دوچرخه به شما خواهیم گفت تا بتوانید راحت تر و اصولی تر دوچرخه پنچر شده را تعمیر کنید.

مرحله اول پنچرگیری دوچرخه

در ابتدا برای گرفتن پنچری دوچرخه لازم است چرخ مورد نظر را از تنه دوچرخه جدا کنید که اگر چرخ دوچرخه ضامنی باشد این کار به راحتی انجام میشود ، تنها کافیست ضامن را باز کنید اما اگر چرخ با پیچ و مهره به تنه  متصل باشد باید برای باز کردن آن از آچار فرانسه کمک بگیرید.

اگر دوچرخه تان دنده ای باشد، باز کردن چرخ عقب کمی چالش خواهد داشت و لازم است دنده را در پایین ترین حالت ممکن قرار دهید و شانژمان را آزاد کرده و به سمت عقب بکشید تا چرخ عقب به راحتی جدا شود.

مرحله اول پنچرگیری دوچرخه
مرحله اول پنچرگیری دوچرخه

مرحله دوم پنچرگیری دوچرخه

در مرحله دوم باید باد لاستیک را کاملا خالی کنید، این کار به راحت تر خارج شدن لاستیک از درون طوقه کمک میکند، سپس لاستیک را از دوطرف فشار دهید تا از طوقه جدا شود و در نهایت با استفاده از تایلور لاستیک را از دورن طوقه بیرون آورید.

بهتر است از 2 یا سه تایلور استفاده نمایید و آنها را با فاصله 10  الی 15 متری از هم دیگر بین لاستیک و طوقه قرار دهید و با کشیدن تایلورها به صورت تک تک به سمت پره های چرخ سعی کنید لاستیک را از روی طوقه جدا کنید.

مرحله دوم پنچرگیری دوچرخه
مرحله دوم پنچرگیری دوچرخه

برخی از تایلور ها دارای یک انحنا هستند که بر روی پره های چرخ قفل میشوند و این کار از تکان خودرو و جا به جا شدن آنها در حین کار جلوگیری میکند.

مرحله دوم پنچرگیری دوچرخه
مرحله دوم پنچرگیری دوچرخه

مرحله سوم پنچرگیری دوچرخه

بعد از آنکه لاستیک از داخل طوقه خارج شد میتوانید به راحتی تیوپ را از درون لاستیک یا همان تایر خارج کنید و به منظور پیدا کردن محل پارگی یا سوراخ شدن تیوپ آن را بررسی کنید.

مرحله سوم پنچرگیری دوچرخه
مرحله سوم پنچرگیری دوچرخه

جهت پیدا کردن محل سوراخ شدن تیوپ میتوانید آن را کنار گوشتان بگیرید و با گوش دادن به صدای خارج شدن بار ، محل سوراخ شدن را پیدا کنید، یک راهکار دیگر این است که تیوپ را داخل سطل آب بیندازید تا به کمک حباب های خارج شده از تیوپ محل پارگی را پیدا کنید.

مرحله سوم پنچرگیری دوچرخه
مرحله سوم پنچرگیری دوچرخه

مرحله چهارم پنچرگیری دوچرخه

بعد از آنکه سوراخ روی تیوپ را پیدا کردید باید بررسی کنید که آیا میتوان آن را به کمک آپارات برطرف کرد یا خیر؟

برخی از لاستیک ها به دلیل گاز گرفتگی پاره میشوند که علت آن تنظیم نبودن باد لاستیک های دوچرخه و در نهایت ترکیدن و پاره شدن تیوپ است که این موارد را نمیتوان به کمک آپارات پنچرگیری کرد و احتمال پنچر شدن مجدد لاستیک وجود دارد، در این حالت باید تیوپ لاستیک را به کلی تعویض نمایید و از یک تیوپ نو و با کیفیت استفاده کنید، جهت خرید یک تیوپ با کیفیت میتوانید به صفحه مربوط به تیوپ دوچرخه در فروشگاه رووبایک مراجعه نمایید.

اما اگر محل سوراخ شدن لاستیک کوچک و جزیی باشد و بر اثر ورود یک شی تیز به داخل لاستیک به وجود آمده باشد، میتوانید به راحتی و با کمترین هزینه آن را به کمک آپارات و چسب پنچر گیری دوچرخه تعمیر نمایید.

مرحله چهارم پنچرگیری دوچرخه
مرحله چهارم پنچرگیری دوچرخه

مرحله پنجم پنچرگیری دوچرخه

این مرحله تقریبا آخرین مرحله برای تعمیر دوچرخه پنچر شده است و با چسباندن وصله یا همان آپارات بر روی تیوپ به پایان میرسد، اما برای چسباندن تیوپ بر روی دوچرخه لازم است ابتدا محل سوراخ شده را به وسیله سمباده نرم و پد الکلی کاملا تمیز کنید تا تمام آلودگی ها ، چربی ها، گرد و غبار و همچنین پستی بلندی ها از بین برود و آپارات به خوبی روی تیوپ بچسبد.

مرحله پنجم پنچرگیری دوچرخه
مرحله پنجم پنچرگیری دوچرخه

چسب هایی که برای پنچر گیری مورد استفاده قرار میگیرد ممکن است به صورت فوری و یا معمولی باشند که با استفاده از چسب های فوری به محض ای که چسب را به محل مورد نظر زدید میتوانید آپارات را بچسباندید اما در مدل های معمولی لازم است ابتدا چسب را بزنید و چند دقیقه صبر کنید و بعد آپارات را روی آن قرار دهید، عملکرد هر دو نوع چسب بسیار عالی بوده و برای اطمینان لازم است آپارات را با دست روی تیوپ فشار دهید تا از چسبیدن آن به تیوپ مطمئن شوید.

از مصرف اضافه ی چسب خود داری کنید چرا که هم دیر تر خشک میشود و هم باعث ایجاد ناهمواری روی تیوپ میشود.

در این مرحله پنچرگیری دوچرخه به اتمام رسیده است و تنها کافیست که تیوپ را داحل لاستیک قرار دهید و آن را به دوچرخه متصل کنید و در نهایت به کمک تلمبه باد لاستیک را تنظیم نمایید، برای خرید انواع تلمبه دوچرخه میتوانید به قسمت تلمبه دوچرخه در فروشگاه رووبایک مراجعه نمایید و انواع مختلف تلمبه های ارزان قیمت، کمجا و حرفه ای را به صورت آنلاین خریداری نمایید، خرید تلبمه برای تمامی دوچرخه سواران توصیه میشود چرا که به کمک آن میتوانید به صورت دوره ای و با تغییر فصل باد لاستیک را تنظیم نمایید و از پارگی آن جلوگیری کنید.

مرحله پنجم پنچرگیری دوچرخه
مرحله پنجم پنچرگیری دوچرخه

نصب لاستیک بر روی دوچرخه بعد از پنچرگیری

برای نصب لاستیک روی دوچرخه بعد از این که کار پنچرگیری به اتمام رسید لازم است تیوپ را مقداری باد بزنید تا راحت تر داخل لاستیک قرار گیرد و شل نباشد، بعد تایر را به کمک تایلور روی طوقه سوار کنید و دقت کنید که هر دو لبه لاستیک به صورت کامل دروت طوقه قرار گرفته باشد و در نهایت لبه های طوقه را با اسپری شیشه پاک کن یا آب و کف خیس کنید و شروع به باد زدن لاستیک کنید تا ضمن باد شدن تیوپ، لاستیک به درستی در طوقه قرار گیرد، استفاده از شیشه پاک کن باعث ایجاد اصطحکاک بین تایر و طوقه میشود و به بهتر جا رفتن آن کمک میکند.

نصب لاستیک بر روی دوچرخه بعد از پنچرگیری
نصب لاستیک بر روی دوچرخه بعد از پنچرگیری

لازم به ذکر است که برای نصب لاستیک روی دوچرخه لازم است فکی های ترمز هم باز شوند و مجددا بسته شوند و همچنین در لاستیک عقب باید از فیکس بودن شانژمان روی لاستیک عقب مطمئن شوید و آخرین موردی که برای نصب لاستیک روی دوچرخه باید به آن توجه کنید این است که ضامن و یا پیچ و مهره لاستیک را کاملا محکم کنید تا از در رفتن لاستیک در سرعت های بالا جلوگیری شود.

نصب لاستیک بر روی دوچرخه بعد از پنچرگیری
نصب لاستیک بر روی دوچرخه بعد از پنچرگیری

نکاتی که برای پنچرگیری دوچرخه 

تا به اینجا تمامی مواردی که برای تعمیر دوچرخه لازم بود بدانید را به شما گفتیم اما چند نکته اساسی وجود دارد که به عنوان فوت کوزه گری برای پنچرگیری دوچرخه لازم است بدانید:

نکته اول : بعد از پنچرگیری تیوپ دوچرخه حتما قسمت داخلی و خارجی تایر را بررسی کنید تا شی تیزی که باعث پنچری شده است مانند شیشه، میخ و یا هرچیز دیگر را از داخل آن خارج کنید، همچنین در دوچرخه های قدیمی ممکن است پره های طوقه باعث پنچری شده باشند که در این شرایط لازم است پره ها کوتاه شوند و یا طوقه دوچرخه به کلی تعویض گردد.

نکاتی که برای پنچرگیری دوچرخه 
نکاتی که برای پنچرگیری دوچرخه

نکته دوم: لاستیک یا همان تایر دوچرخه ممکن است بسیار قدیمی و فرسوده باشد به گونه ای که عاج های آن از بین رفته و یا دچار پارگی شده باشد که در این زمان توصیه میشود تایر دوچرخه را تعویض کنید و آن را با یر تایر نو و تازه نفس جایگزین کنید، برای خرید و اطلاع از قیمت انواع تایر ها و لاستیک ها میتوانید به قسمت تایر دوچرخه در فروشگاه رووبایک مراجعه نمایید و لیست کاملی از انواع تایر برای سایز ها و سبک های مختلف دوچرخه سواری را همراه با قیمت مشاهده کنید.

نکاتی که برای پنچرگیری دوچرخه 
نکاتی که برای پنچرگیری دوچرخه

ابزار مورد نیاز برای پنچر گیری دوچرخه 

لیست کاملی از ابزار هایی که برای پنچرگیری دوچرخه مورد نیاز هستند را در زیر آورده ایم که پیشنهاد میشود حتما آنها را خریداری نمایید تا بتوانید در صورت پنچر شدن دوچرخه سریعا آن را تعمیر کنید:

  • تایلور
  • چسب پنچرگیری
  • آچار فرانسه
  • آپارات
  • سنباده
  • تلمبه
  • تیوپ یدک
ابزار مورد نیاز برای پنچر گیری دوچرخه 
ابزار مورد نیاز برای پنچر گیری دوچرخه

خرید لوازم مورد نیاز برای پنچرگیری دوچرخه 

تمامی مواردی که در بالا به آن اشاره شد در فروشگاه رووبایک با قیمتی مناسب عرضه شده است که به صورت تک و عمده میتوانید آنها را خریداری نمایید.

وصله دوچرخه ژاپنی مدل JA ، آپارات دوچرخه مدل L48 و آپارات دوچرخه مدل L24 سه مدل از بهترین آپارات های پنچرگیری دوچرخه هستند.

چسب پنچرگیری دوچرخه سوسمار و تایلیور دوچرخه مدل A1  هم از دیگر ابزار های مورد نیاز برای تعمیر تیوپ پنچر شده هستند که میتوانید از فروشگاه رووبایک خریداری نمایید.

خرید لوازم مورد نیاز برای پنچرگیری دوچرخه 
خرید لوازم مورد نیاز برای پنچرگیری دوچرخه

خلاصه مطالب پنچری دوچرخه

در این مقاله به بررسی علت پنچر شدن دوچرخه هایی که لاستیکشان تیوپ دار است پرداختیم و تمامی ابزار هایی که برای تعمیر آن مورد نیاز بود را به شما معرفی کردیم و گفتیم که اگر قصد خرید لوازم پنچرگیری دوچرخه اعم از کیت های پنچرگیری، تایلور، آپارت، چسب پنچرگیری، تیوپ، تایر و همچنین تلمبه را دارید میتوانید آنها را با بهترین قیمت و کیفیت و در سریع ترین زمان ممکن از فروشگاه رووبایک به صورت آنلاین و یا حضوری خریداری نمایید .

برای پنچرگیری دوچرخه لازم است 5 مرحله را به شرح زیر طی کنید که جزییات آن در بالا به همراه عکس ذکر شده است:

  1. درآوردن لاستیک از روی دوچرخه
  2. خالی کردن باد تیوپ و بیرون آوردن تیوپ از لاستیک
  3. پیدا کردن محل پنچری
  4. بررسی نوع پنچری و اندازه سوراخ و پارکی (آیا میتوان آن را با آپارات پوشش داد یا نیاز به تعویض تیوپ است)
  5. چسباندن آپارات به تیوپ و نصب لاستیک بر روی تنه دوچرخه

این مقاله به منظور کمک به تمامی دوچرخه سواران برای رفع پنچری دوچرخه و تعمیر دوچرخه بدون نیاز به مراجعه به تعمیرگاه نوشته شده که امیداواریم مطالب ذکر شده برایتان مفید بوده باشد و اگر سوالی در زمینه پنچرگیری دوچرخه و یا خرید لوازم پنچرگیری دوچرخه دارید میتوانید به صورت تلفنی از ما بپرسید یا در قسمت دیدگاه برایمان پیغام بگذارید.

دسته‌بندی تعمیر دوچرخه
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

×
پشتیبانی در واتساپ
پشتیبانی در ایتا
سبد خرید

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

بازگشت به فروشگاه
ورود به سایت